Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Pages

Saturday, March 3, 2012

Ayın Kitapları

 Sur Kenti Hikayeleri - Ali Ayçil

   Bir kitaptan hiçbir şey beklememeyi çok seviyorum:)Okulun açıldığı ilk hafta çarşamba günü çok kar yağdığından öğrencilerin çoğu okula gelmedi.Öğrenci olmayınca ben de kitap okuyayım dedim,ama yanıma kitap almamışım. Öğretmenler odasındaki masada bu kitabı gördüm.Bir bakayım neymiş dedim,okumaya başladım.Alelade bir kitap sanmıştım,orda öyle sahipsiz görünce..Ne kadar yanılmışım..Muhteşemdi bana göre.Ben aslında hikaye okumayı sevmem,roman insanıyımdır.Karakterlere hemen bağlanıveririm,öyküleri bitmesin isterim. Bu kitaba bayıldım,çünkü hem bir hikaye kitabı idi, hem değildi.Şöyle ki, kitapta Sur Kentinde yaşayan ya da yolu bir şekilde oradan geçen insanların, birbirinden bağımsız ama aynı zamanda bütünlük arz eden hikayeleri vardı.Roman gibiydi,İskender'i hatırlattı bana.Her bir hikayeye  ne çok emek verilmiş,ne kadar ince ince işlenmiş her bir öykü..Misal bir nalbant dükkanının içi nasıl olur,misal bir hancı ne yer ne içer,misal bir seyis tayı ehlileştiremezse ne hisseder bilmem ben,merak da etmedim bu yaşıma kadar..İşte kitap okumayı bu yüzden seviyorum.Bunları merak eden, bilen, araştıran insanlar var..Ben kitaba bayıldım kısaca,öykülere de üsluba da..Tarih kokan kitapları seviyorsanız şiddetle tavsiye ederim.. 




Anne İş'te -Sabiha Paktuna Keskin  
                                              
 Anne olup da tanımayan yoktur Sabiha Paktuna'yı. Ben de Gülben Ergen vasıtasıyla tanıştım kendisiyle:)İşe başladığım bu ilk ayda alayım okuyayım dedim.Çocuk yetiştirmede ya da öğretmenlikte her çocuğa uygulanabilen mucizevi reçeteler olduğuna inanmıyorum ama yine de insanın okuyarak,düşünerek,araştırarak gözlemleyerek kendisini geliştirmesi gerektiğine inanıyorum.
Bu kitapta da çalışan anneye işe yarayacak bir çok öneriler var ama benim durumuma uyarlar mı bilmiyorum.Evden sıvışarak ayrılmayın,çocukla konuşarak onu tekrar geleceğinize ikna edin diyor mesela ama ben saat 6,15te evden çıkıyorum.O saatte kendimi hiçbir şeye ikna edemezken bir de Melisi uyandırıp ağlatamam.Belki Melis biraz daha büyüdüğünde ben de daha yakın bir yere tayin olduğumda (olabilirsem tabi:( ) daha çok işe yarar bu bilgiler..Ama mesela kaliteli zaman geçirmenin pahalı oyuncaklar alıp çocukla oynamak değil özellikle küçükken bebeğin temel ihtiyaçlarının zamanında sevgiyle karşılanması olduğunu öğrendim içim rahatladı:))Bir de bakıcının sürekli olmasının sağlanması lazımmış,özellikle 12 ve 15.aylar kritrik olduğundan bakıcı değiştirilmemeliymiş..Kayınvalidem seneye de davam ederse iyi olur yani.
  Normalde bu şekilde kitapların içeriği hakkında bir şeyler yazmıyorum ama bu kitap da başka nasıl anlatılır ki:)
   En azından daha donanımlı bir anne olmaya çalıştığım için kendimi iyi hissettiriyor Annelik Akademisi kitaplarını okumak.Siz de böyle düşünen bir çalışan anneyseniz alın okuyun derim..


Buraya kadar okuyan varsa ona bir de notum olacak.Bu ay  KPDS için çalışmaya başlayacağımdan Haziran ayına kadar Ayın Kitapları bölümü Ayın Kitabı'na dönüşebilir ya da kendini toptan imha edebilir..Bilginize:))

15 comments:

  1. Bu kadının düşüncelerini benimseyemedim bir türlü. Çok keskin konuşuyor bir kere. Sanki her çocuğun psikolojik/sosyolojik gelişimi aynı olabilirmiş gibi. Ukala bir de:)
    Kızı üç yaşındayken eğitime Amerika'ya gitmiş, bir yıl kalmış. E hani çocuklarınızı içinize sokun diyordun:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. gözü kör omayası kadın!çocuğunu harcamış ilim irfan deyu deyu desene..buz gibi soğudum yeminle:))

      Delete
    2. Al benden de o kadar!

      Delete
  2. aaa rüzgarlı günler ve geceler çok şaşırdım..
    valla annelik hakkında ya da çocuk yetiştirme konusunda uzmanlar bu gün doğru dediklerine yarın yanlış diyebiliyorlar..çok da tutarlı değiller.ben içimden geldiği gibi davranma taraftarıyım yani nasıl beni ve çocuğumu ne mutlu ediyorsa....çocuğum ne istiyorsa ben anne olarak ne isitiyorsam..şöyle yani becillik olaraka yada kızgın olduğum zamanlarki içimden gelenler değil ama...
    mesela hep çocuğun odasını ayırın ya da yanınızda yatırmayın derler ya ben onunla sarmaş dlaş yatmaktan çok mutluyum o da mutlu eee daha ne..

    bir de şunu söylüycektim nuraycım ama çok uzattım yine mesela melis de anlamaya başladığında akşamdan anlatırsın bensabah erken çıkacaksam akşamdan zeynebe anlatıyorum işe gidicemi falan kolay kabulleniyor..ama küçükken de kaçarak çıkmadım hep göre göre öperek çıktım ben evden...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sen hep uzat haticecim,çok seviyorum seni,yorumlarını güzel kızını:))bizimki de yavaş yavaş bir şeyleri anlamaya başladı bu aralar.geçen haftasonu dışarda bir işimiz vardı,kayınvalidem siz gidin ben melise bakarım dedi,ben hazırlandım,melisi öptüm.tam kapının önünde kabanımı giyerken melis bana bakarak çığlığı bastı,gidemedim..yarın başıma iş açar mı bilmiyorum ama öyle çok sevindim ki anlatamam:)akşam uyutmadan önce anlatmaya başlayayım bari artık..gerçi ben öğleyin evde oluyorum ama yine de bilsin nerde olduğumu değil mi:))

      Sil

      Delete
  3. hımmm kpds de başarılar ben de önümüzdeki yıl için ş,mdiden yds ye hazırlanmaya başladım ama
    yakın olsaydın senden özel ders alırdım hep tanıdık indirimi falan yapardın ama neyse bakıcaz başımızın çaresine artık

    ReplyDelete
  4. teşekkür ederim haticecim ama benim kendime hayrım yok baksana,eteklerim tutuştu.üniveristeyi bitireli 7 yıl oldu,yedi yıldır ilköğretimde present perfect tense'e kadar gelip gelip başa dönüyorum.Mayısta KPDS'ye gireceğim diye stres oldum şimdi,çuvallarsam istifa edeceğum:)(aman,tamam etmem ama çok bozulurum:)

    ReplyDelete
  5. 50 öğretmenli bir okuldayım ama şöyle bir kitap bulamadım daha masalarda. ne kadar şanslısın. böyle kaliteli kitap okuyan biri var orada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))şanslı mıyım bilmiyorum Buket Hocam zira herkes güzel güzel kitaplar okur ama kimse birbirine nasılsın arkadaşım diye sormaz bizim okulda:)bu arada kitabın yazarı bizim sosyal bilgiler öğretmeninin çok yakın arkadaşıymış,okula da gelecekmiş heyecanla bekliyorum:)

      Delete
  6. KPDS için boool şans dilerim:)Çok fazla bilgi sahibi olmadığım kitapları okumak bana da daha eğlenceli geliyor:)İlk yoruma verdiğin yanıt çokkk tatlı:)Tuttum!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. çok teşekkür ederim canım..evet ben de biri çok güzel deyince çok şey bekliyorum haliyle çok güzel olsa bile kusur buluyorum,hayalkırıklığına uğruyorum..
      ilk yoruma verdiğim cevabım hiç böyle entel bir başlığa yakışmadı ama tarzımı ortaya koydum maalesef,çirkef mahalle style:)))

      Delete
  7. Unıtmuşum yazmayı sınavda da başarılar..

    ReplyDelete
  8. ben artık gelişim kitaplarına biraz gıcığım Nuraycım yaa, okudukça ayy şunu yapmadım, buna geç mi kaldım diye stres oluyorum. Saldım gitti yani:) KPDS iyi geçsin, kızlar büyüsün de güzel güzel başka kitaplar okuyup, bize de anlat, biz de okuyalım:) ha bi de kayınvalidene bakıcı demezsen, yarın bir gün bir yerde denk gelir, karışmam:p :)))

    ReplyDelete
  9. aslında ben de çok sık okumuyorum Tubacım ama işe başlayacağım için neye sarılacağımı bilemedim.bir de lohusalıkta hiçbir şey bilmediğimden çok çektim..o yüzden alıyordum şu kadını,ilk yorumdan sonra almam artık..ay ay bebek gelişimine de bakmıyorum artık,yok bebekler 4.ayda her iki yana dönermiş de yok 6.ayda emeklermiş.melis 8 aylıkken döndü,hala emeklemiyor:))bir de kayınvalidem blogumu görse bakıcı lafına kadar neler var neler..sonum olur vallahi:)))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...