Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Pages

Sunday, April 15, 2012

Ayın Kitapları

KÜÇÜK MUCİZELER DÜKKANI-DEBBIE MACOMBER
   Yazarın adını bile duymamıştım daha önce.Adı ve kapağı çok güzel geldiği için aldım bu kitabı.Hem de nerden?Migros'tan..Kendisi bir marketten aldığım ilk kitap olur:)
      Dili çok sade,kolay okunuyor.Konusu da güzeldi:Birbirinden tamamen farklı 4 kadının bir örgü kursuna katılmasıyla gelişen olaylar(!) anlatılıyor.Küçük güzel hikayeler, kitabın adına yakışır mutlu sonla bitiyor..
   Ben okuldan eve dönerken otobüste kitap okuyabiliyorum sadece.Ondan,çok ağır kitapları tercih etmiyorum bu ara.Bu kitap bu açıdan beklentimi karşıladı.Keyifle okudum.Konu ve anlatım itibariyle Maeve Binchy'nin kitaplarına fena halde benziyor.Onu sevenler bunu da severek okuyacaktır.
DUYGULARIN RENGİ-KATHRYN STOCKETT

Kitabın konusu çok ilginç.1960lı yıllarda Misssisipi, Jackson'da yaşayan beyaz aileler ve onların çocuklarına bakan,ev işlerini yapan siyahi kadınlar ve onların aileleri anlatılıyor.
Çok farklı ve ilgi çekici bir konusu var ama ne yazık ki çevirmen kitabı öldürmüş.Okurken o kadar yoruldum ki anlatamam.
  Keşke şu çeviri işine biraz dikkat edilse.Çevirmen kendisi kitabı okuduğunda keyif aldı  mı acaba?Ben aynı satırı defalarca okumak zorunda kaldım.Çünkü bence kendisi yazdığını anlamamış.Kelime kelime çevirmiş ancak..O kadar da basit cümleler ki aslında,öyle edebi bir dille falan da yazılmamış ama olmamış işte.
    Kitap daha önce Yardımcı adıyla basılmış.Sonradan adı değiştirilip bir daha basılmış.Çevirmeni değiştirilip bir kez daha basılmalı bence:)Çok yüklendim galiba ama gerçekten ben çeviriye çok takılıyorum.Serde dilcilik var ya acaba orjinal cümle neydi?ben olsam bunu şöyle çevirirdim.derken kitaptan kopuyorum.Belki siz seversiniz.Bilemedim:)
SONRA HAYAT  YENİDEN  BAŞLAR-MUSTAFA MUTLU
Bilmiyorum bu ay neden böyle seçiciliğim tuttu ama ben bunu da sevmedim sevgili okurlarım:)Çok uyduruk geldi bana.Mahsun Kırmızıgül'ün hiçbir filmini izlemedim.(Küçümsediğimden falan değil,denk gelmedi sadece,yoksa severim insan olarak)Ama her şeyi aynı anda anlatmaya çalışması konusunda eleştirildiğini çok duydum.Hem Türk Kürt çatışması,hem fakirlik,hem eşcinsellik konularına vuırgu yapmış falan demişti mesela biri.Bu kitap da ona benziyor.Derdi çok:) 
   Bir de açıkçası ben siyasetle ilgili bir kitap okuyacaksam gerçek karakterlerin gerçek düşüncelerini okumak isterim ki bilgi sahibi olayım.Yoksa roman karakterlerinin ağzından sağa sola laf sokmak,siyasi mesaj vermek pek bana hitap etmiyor.Biraz olsa neyse de kitap bunun üzerine kurulmuştu.Başka konusu yoktu.Bu yüzden bana biraz samimiyetsiz geldi.Ben sevmedim ama meraklısı vardır muhakkak.Buyursun okusun  Asla sıkıcı değil,basit bir dili var,akıp gidiyor.Aynı aileden bir çok farklı ve zıt karakter ölüm döşeğindeki annelerinin başında beklerken dengeler değişiyor falan filan:)

16 comments:

  1. sana bayılıyoum nuraycım bunca yoğunluğun arasında ayda 3 kitap bravo...
    küçük mucizeler dükkanını ben de okumak istiyorrum..elimdeki bitsin sonra katre_i matem var rafta ekleyen..ilk iş bu kitabı alıcam...gerçi kitap yurdundan 6 kitaplık bir liste yapım ama...ne zaman biter allah bilir

    ReplyDelete
    Replies
    1. bu arada bir ara bloğuma göz gezdir.ama güncellemelerde görünmüyor

      Delete
    2. okulun eve çok uzak olmasının tek olumlu yanı bu zaten haticecim,bir iki yıl daha tayinim çıkmazsa allame olacağım:))küçük mucizeler dükkanını çok sevdim ben,tavsiye ederim.katre-i matem nasıl?adından korktum:)iskender pala okumadım hiç,ağır gibi geliyor bana biraz,sıkılır mıyım ne dersin?

      Delete
    3. ben de çok önce leyla ile mecnununu okumuştum ve sıkılmıştım...ama bu kitap bir kampanyadan elime geçti...benim takıntımda kitaplıkda okunmamış kitap olmamalı...okuyabilirsem yazarım:))

      Delete
  2. ben ne zaman kitap okumaya başlarım acaba:)gerçi hamileyken bebek bakımı hakkında okudum ama.sayılır mııı:)))kitaplar hakkında böyle bilgiler vermen çok güzel cnm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ben beşinci ayda falan başlamıştım ama melis çok huysuz bir bebekti ilk aylarda,Ada uslu bir kız olacak inşallah canım,sen 3.ayda başlarsın bence:)))
      aslında esas amacım biraz bencilce:)ben gerçekten biriktirmeyi çok sevdiğim için yazıyorum 'vay be bu yıl şu kadar kitap okumuşum' diyebilmek için kayıt altına alıyorum okuduğum kitapları,size de faydalı oluyorsam ne mutlu:))

      Delete
    2. :))ben de lisedeyken okuduğum tüm kitapların listesini tutardım ne işe yarayacaksa...sonra baktım liste uzayıp gidiyor vazgeçtim..vardır benim bazzı takıntılarım öyle..birde önemsiz tarihleri bile unutmam

      Delete
    3. Nuray'cım Ada geceleri yılan gibi kıvrılıyor:(( 19 nisan da doktor kontrolumuz var, bakalım ne diyecek, bir ilaç falan verecek mi..Uykusuz her gece yani..

      Delete
    4. gazı vardır Özlemcim.ilaç verir de geçer inşallah..bir de sen yediklerine dikkat edersen biraz azalır.Ama 3.aya kadar tam olarak geçmiyor gaz.3.ayda bıçak gibi kesilecek derlerdi inanmazdık,gerçekten kesildi Melisinki..

      Delete
    5. Dün doktorlar eylem yaptığı için bugün gittik cnm.ama kendi doktorumuza değil.Neredeyse şu Çanakkale' ye geldiğimize pişman olacağım valla ya.. Debridat diye sindirim düzenleyici şurup verdi, birde biogaia diye. Ayrıca 4 aya kadar devam edecek gaz dedi:(( Yediklerime dikkat ediyorum canım.Rezene çayı içiyorum, ama ne kadar sıklıkla içmeliyim bu çayı biliyor musun cnm? Aktardan aldım ben rezene kendim demliyorum.Olmazsa senin dediğin kimyonlu olanı da alacağım cnm.Ayrıca Ada pişik oldu :(( Doktor pişik için çinko oksit pomad ve travazol krem verdi. İkisini karıştırıp sürün dedi.Bakalım sürdüm bugün.Moralim sıfır, ama güçlü olmalıyım biliyorum..Çok uzun oldu ya:((

      Delete
    6. Özlemcim travozol mantar için falan da kullanılıyor içinde kortizon varmış o yüzden çok sık kullanma,melis de doğduğunda çok pişikti,bize de baştan onu verdi ama sadece ciğer gibi kıpkırmızı olursa sür dedi dr,bir sürü krem denedik oksizinc,desitin,bepanten,hametan ama tamamen geçmiyor onbir aylık olacak hala pişik oluyor sık sık hele bezini azıcık geç değiştirsek çok kötü oluyor cildi hassas dedi dr,böyle gidecek artık,bezi atana kadar..ben de pamukla siliyorum hep,bezini de değiştirdik huggies kullanıyoruz bayağıdır.rezeneyi 2-3 kupa içtim ben geçen aya kadar melise veriyordum ara ara 1 ölçek falan..gaz o kadar sürmeyecektir,sadece en kötü ihtimal 4 ay,3. ayda geçecek bak görürsün.Moralini bozma canım,hepimiz aynı şeyleri yaşadık,o yüzden çok iyi anlıyorum seni..Allah sağlık versin hepsi geçecek en çok 2 ay içinde..Allah kolaylıklar versin.çok öpüyorum..

      Delete
  3. hatice, bende aynı listeden yapardım:))) kendimce ne güzel bir sürü kitap okumuşum diye havaya girerdim:) hey gidi gençlik:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)şimdi liste yapmaya utanıyorum..ne listesi ayda bir kitabın listesi mi olur

      Delete
  4. blogunu yenı kesfettım, takıpteyım benımkıne de beklerım :)Sevgilerrrrr...
    http://zeysfashionroom.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Küçük Mucizeler Dükkanı'nı ben de okudum. Dİli o akdar sadeydiki, yolda birisinin günlüğünü bulmuş da onu okur gibi oldum. Dediğiniz gibi MAeve Binchy'in kitaplarındaki gibi günlük hayatı İrlanda Değil de Amerika'daki kadınların gündelik hayatlarını anlatıyor ama Dili; dili kesinlikle Maeve Binchy'e benzemiyor, ona göre çok zayıf. Beeence yani :)
    Sevgiler,

    www.ceylinolmez.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maeve Binchy'nin iki kitabını okudum ama bayağı vakit geçti üstünden net olarak dili nasıldı hatırlamıyorum ama bunu okuduğumda uyandırdığı his Maeve Binchy kitaplarına benzediği oldu ama kitap konusunda daha uzman olan sensin Fatmacım..öyle diyorsan öyledir:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...