Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Pages

Saturday, December 15, 2012

Nerelerdeydim?

Melisi çekemedim ne zamandır...Ayasofya'yla idare ediverin gari!
 

Yine gelemedim..Evet, artık kabul edeyim bazen gelemiyorum.Zira evimizde bir türlü sular durulmuyor..En son yazdığım pazar gününden sonraki hafta içi gayet sakin geçti.Cuma akşamı İzmirden,Serkanın üniversiteden arkadaşıyla eşi geldiler.Ne yalan söyleyeyim haftasonu kalıp giderler sanmıştım ben ama 4 gün kaldılar.Cumartesi onları gezdirdik.Pazar veli toplantısı,pazartesi salı okul derken benim hayatım ayrıca devam ettiği için salı günü kafamı vücudumdan ayırıp deli tavuklar gibi koşmak istedim.Okul kalabalık,otobüsler kalabalık,ev kalabalık..Başım şişip şişip patlayacak sandım.Nefes alamıyordum resmen.
Burada ayrı bir parantez açmak istiyorum:blogda sürekli misafirden şikayet eder bir görüntü çizdiğimin farkındayım.Aslında öyle biri değilim vallahi bak,tanısanız seversiniz:))Misafiri çok severim ama her şeyin de bir zamanı var.Ben sabah 6da kalkıp işe giderken,kayınvalidem evdeyken,çocuk seste uyuyamazken,gece yarılarına kadar misafirlerle takılmak zorundaysam sevmiyorum misafir işini.Yaz tatilinde,geniş geniş gelsinler başım gözüm üstüne..
Misafirlerin gittiği gün -Seyhanımın deyimiyle- 'kendine accık zaman ayır günü' yaptım.Kadıköye indim,kitapçılarda takıldım (40 dakika kadar).Aslında niyetim kitap almak değildi.Misafirler gitti,kafamı dinleyeyim demiştim öyle.Lakin en çok satanlar bölümündeki Bilmemnenin Elli Tonu serisi dikkatimi çekti.Alıverdim ben de:) (-Bu arada tabii ki kitabın adı Bilmemnenin Elli Tonu değil ama ziyadesiyle müstehcen bir içeriği olduğundan googleda arayan beni bulsun istemem.O yüzden adını açık açık yazamadım.böyle  kurnazımdır.Siz elli tonu yazın çıkar zaten..böyle de yol gösterici..)Vay arkadaş,  o kitaplar neydi?Sabah 5e kadar okudum.Elimden bir saniye bırakamadım.5buçukta kalktım,işe giderken yine okudum.Aslında bu kitabı okuduğumu kimselere söylemeyecektim utancımdan  ama okulda matematikçinin diğer İngilizceciye 'valla lavaboya giderken bile bırakamadım,al bak sen de oku' dediğini duydum.Bu duygular tanıdık geldi,hangi kitapmış o dedim ve onun da aynı kitaptan bahsettiğini öğrendim.Önce utanarak sonra arsızca kitabı ne kadar beğendiğimi anlattım..Sonra okulda bir furya başladı ve hepimiz deli gibi Fifty Shades Trilogy okumaya başladık.Resmen aramızda gizli bir bağ oluştu  kızlarla.Christiandan başka bir şey konuşamaz olduk.Hepiceğizimiz Escalada yaşamak istedik. Charlie Tangoyla yolculuk etmek, Güney Fransada balayına çıkmak,Kırmızı Acı Odasında öhöm yok yok, o kadar da değil..bunu aklımızdan bile geçirmedik:))Yani biz evli olanlar geçirmedik.Bazı bekar Fencileri bilemem:))
Sonra 3 kitaplık seri bitince boşluğa düştüm ben...O haftasonu Serkan'ın eğitimi vardı.Aklım Christian ve Anastasianın tutlu dolu aşkına (!) takılmışken kayınvalide-gelin-torun ekseninde bir haftasonu yaşadım:))Neyse ki pazar akşamı Serkanı cebren ve hileyle sinemaya götürüp sevgiliymişiz gibi yapmak biraz gazımı aldı..Sempatik Fencimiz Sevcanın ' siz bunu okuduktan sonra kocanızdan soğumadınız mı?Haaahhaha..Benim en azından hala umudum var, var var hahaha'' diye kulağımda  yankılanmakta olan sesini 'ama bak biz de hala sevgiliyiz.Tabii.. bak  hala çok aşığız birbirimize 'şeklinde bastırabildim:))
Başka kitaplar da okudum bu arada.Onları da anlatacağım  bu yıl bitmeden..Yani inşallah..Söz vermiş de olmayayım şimdi..Bizim evde ne olacağı belli değil.
Neyse ne anlatıyordum.Seriyi bitirmiştim,boşluktaydım.Pazartesi kızlarla yemek yedik okul çıkışı.Eve dönüyordum ki Serkan aradı, dedesi ne zamandır rahasızdı,iyice fenalaşmış, annesi ve abisiyle birlikte memlekete gittiler.Eltim ve çocuklar bize geldi.Salı ve çarşamba Melise eltim baktı,ben sabahçı olduğumdan sçok fazla sorun olmadı. Çarşamba Serkan ve abisi döndüler.Kayınvalidem kaldı,dedenin durumu bayağı kötüymüş.Eltimler evlerine gidince benim annem ve babam memleketten geldiler.Dün ve bugün de onlar baktı Melise.Güzel bebeğimin düzeni alt üst olduAnnesi işte güçte,kimin baktığı belli değil kuzuma..Ben okuldan gelince 2 saat ağladı 2 gündür.Yarın alacağım gönlünü kızımın..
   Bugün dede vefat etmiş..Çok yaşlıydı ve çok acı çekiyordu.O yüzden kurtuldu diye düşünüyoruz.Mekanı cennet olsun inşallah..Serkan yine yola düştü cenaze için.Kayınvalidem bu hafta gelmez artık, annemlerle geçireceğiz bu haftayı..Ben de biraz bloğuma vakit ayırırım diye düşünüyorum.Melis'in 1,5 yaş yazısı, ayın kitapları, yılsonu muhasebesi, yeni yıl dilekleri..aklımda bir ton yazı var..Yazabilirim inşallah..
NOT:Yokluğumda arayan soran herkese çok teşekkür ederim.Siz olmasanız yazmak bu kadar keyif vermezdi.sağolun varolun kızlar!
NOT 2: 21 aralık demişsin yorum demişsin Ponkizcim ama arkadaşının dünyadan haberi yok.Bana Pepeyle gel,küçük kahverengi tavşanla gel..Uzun uzun anlatayım değil mi ama??

13 comments:

  1. ya çoksevimli yazmışsın.o anlarını,sinirini stresini gereksiz misafirleri okurken yaşadım resmen.Aman gelincede üst üste gelirler hep.maşallah sana kayınvalide ile 1 /2 yıl yaşamaya çalışacaksın sanırım.ben geçen sene 1 hafta dayanamadım evden zorla gönderiverdim.tebrikler tebrikler.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. evet canım kayınvalideyle yaşamaya 'çalışıyorum'resmen..çok büyük ikilemdeyim kayınvallidemle yaşamak beni çok yoruyor ama kızıma da çok iyi bakıyor, kızım babaannesini çok seviyor,çok mutlu onunlayken.seneye diyorum bakıcı bulayım,sonra da kendi bencilliğim yüzünden kızımı yabancıya bırakmak vicdanımı sızlatıyor falaaan filaaan..

      Delete
  2. Ooo sen iyice boşladın ama neyseki sağlam bahanelerin var.
    Kitabı merak ettim ben de bakayım neymiş o öyle :)
    Dedenize rahmet diliyorum.
    Melis kuzumun da düzeni çok şaşmış cidden ya ama ananesiyle toparlar biraz belki durumu.
    Çok ara verme hemen gel dicem ama bilemedim şimdi size yine misafir filan gelir :)
    Tez vakitte görüşmek umuduyla diyelim bari.
    Öperim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çok teşekkürler Nesterencim:)) hem zihin hem fiziken çok yoğundum ondan gelemedim yoksa hep aklımdasınız blogceğizim ve siz...Siz partilerden partilere hoplayıp zıplarken ben burda yaşam mücadelesi veriyordum yaaa yaaa..Neyse arayı açmamaya çalışiciim..
      Bu arada kitabı oku ve kendine accık zaman ayır günü yapalım seninle, kap Alis'i kadıköyde buluşup kritiğimizi yapalım:))eğlenelim coşalım:))

      Delete
  3. ah be güzelim sen yazdıkça ben darlanıyorum şurada, bebekli, çalışan anne evine misafirliğe giderken biraz daha özen lütfen ama! 2013 senin yılın olsun Nuray, az ve öz misafir, pamucuk bir kaynana, Serken'la Melis'le daha çok vakit...Seneya da bakıcı mı falan diye dertlenmeye şimdiden başlama, seneye koca kız olacaklar, kreşe bile gider Melis'im. Emin ol, babaannesiyle evde kalmaktan daha mutlu olur o zaman, bir sürü çocukla. Tama Meli'in hayatı, mutluluğu çoook önemli ama seninki de öyle!

    ÖZledeik valla sizi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tubacım ne güzel dilekler bunlar yahu!Çooook teşekkür ederim, 2013 hepimiz için çok daha güzel, çok daha lokum bir yıl olsun inşallah..

      Delete
  4. başınız sağolsun nuraycım,Allah rahmet eylesin.Bende geç saatlere kadar oturan misafirlere deli oluyorum gözlerim yanıyor esneyip duruyorum sonrada utanıyorum,hatta bazen ayılmak için yüzümü falan yıkıyorum.ses olayı ise daha fena çocuk zaten zorla uyutulur üstüne birde sesli konuşmalarla elli kez uyanır durur,sen içerde çocuk pışpışlarken sesler daha da artar.Ayyy ne fena.Senin şansızlığın aslında istanbulda öğretmen olmak.Belki küçük yerlerde olsan bu kadar zorlanmazdın.En azından çok fazla yol trafik işin olmazdı.O zamanda bu keyifli yazılar olmazdı değil mi ama:))bahsettiğin kitapları çok merak ettin en kısa sürede edineceğim sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. '...gözlerim yanıyor esneyip duruyorum sonrada utanıyorum' çok güldüm canım:)))Allah hepimize kolaylık versin:) dediğin gibi İstanbul beni çok yoruyor..
      kitaplar aslında çok basit ve çok saçma.ama şu sıralar kafamı dağıtmak için tam da ihtiyacım olan şeylerdi bunlar..inşallah sen de seversin.bak müstehcen falan dedim ona göre,sonra arkamdan bu nuray da ne edepsiz kadınmış arkadaş deyu atıp tutmak yok:))

      Delete
  5. Ben de senden farkli degilim misafir konusunda , olmayinca olmuyor , bazen almiyor insanin kafasi gercekten.Ozellikle bazi seyler yolunda gitmiyorken senin hayatinda , bir de baskalariyla ilgilenmek hic kolay is degil.Bu arada ozletme kendini lutfen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tam da sık sık yazmaya karar vermişken, hasta oldum şimdi de:(( çok teşekkürler Sibelcim:))

      Delete
  6. Misafir konusunda haklısın canım ya:)misafir demişken, benimde kayınvalidemgiller geliyor haftaya.yeni yıl için:)çok mutluyum, cidden bak:))
    Dedeniz için de başınız sağolsun, allah rahmet eylesin canım..
    Sana kolaylıklar diliyorum canım..Annen yanında ne güzel işte..miss.
    .

    ReplyDelete
  7. demek mutlusun Özlemcim?darısı başıma o zaman, inşallah ben de bir gün kayınvalidem geliyor diye sevinirim:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, açıköğretim sınavm var canım.5 ocakta.Ada ya bakacak kayınvalidem.:)))

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...