Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Pages

Tuesday, January 29, 2013

Ayın Kitapları

1.BİR SORU BİR AŞK -DAVID NICHOLLS

Kendimi kahramanıyla özdeşleştiremediğim romanları pek sevemiyorum.Bu kitaptaki oğlan da öyle şapşal öyle beceriksizdi ki onu da hiç sevemedim.(Şapşal ve beceriksiz değilim demeye mi getirdim ne inceden inceden:)) Her neyse oğlan baştan beri alıktı, olsun dedim, daha üniversiteyi yeni kazandı,  büyüyüp serpilecek, gelişip akıllanacak dedim, çok genç daha;  kanı deli akıyor, zamanla düzelir dedim. Bir abla olarak istedim ki sonu Bir Çirkin Betty olsun, bir Kezban Pariste olsun, Bir Emel Acarla beni baştan bıdıbıdı olsun nebiliyim.Ama yok..Sanki duvara konuştum..Neyse hiiiç anlatmayayım ayrıntısını..Sinir oldum çok ama sıkıcı falan değil aslında.Ben oğlana şahsi garezimden beğenmedim diyorum.Alın okuyun siz.Bir de çevirisinde biraz problem var sanki pek akıcı değil, böyle çeviri çeviri kokuyor:))Demedi demeyin..

2.KUYUCAKLI YUSUF - SABAHATTİN ALİ

Bu kitabı bu  kadar geç okuduğum için de, satın almayıp başkasından ödünç aldığım için  de çok pişmanım.Sabahattin Ali romanlarının adında mı bir şey var kabında mı bilemiyorum ama beni hiç çekmemişti şimdiye kadar.Oysa okuduğum iki kitabı da öyle muhteşemdi ki..Hele Kuyucaklı Yusuf..Mutlaka okunmalı mutlaka..







3.BİR YUMAK MUTLULUK- DEBBIE MACOMBER

Tamam çok fazla bir şey beklemiyordum.Debbie Macomber kitapları kadın programları gibiydi.Canın sıkıldığında yapacak bir şey yoksa okunur, keyif de alınırdı üstelik. Ama bu kitap keyif vermek bir yana ,benim resmen ömrümü yedi..Yarabbim o ne maddi sıkıntılar, o ne aldatılan/terk edilen kadınlar, o ne dengesiz adamlar...Kabına öyle pofidik kedicikler, yumaklar, çizgili tenteli dükkanlar koyunca ben de hakikaten mutlu olacağız sandım.Nerdeee..İçim şişti içim..Yazan teyzeye de hem üzüldüm hem kızdım..Kadınceğiz klişe olamamak için uğraşmış didinmiş, ''öyle sandığınız kadar pollyannacı değilim'' diye kadın kahramanları türlü türlü dertlere gark etmiş sonra da nasıl çözeceğini bilememiş bir tane peri baba uydurmuş..Vallahi bakın..O mübarek Peri baba peri tozunu serpiştirince dünya güllük gülistanlık oluverdi.Koskoca kadınsın  Debbie Teyze, kalıbından, kemik gözlüğünden utan..Böyle saçma son mu olur? Bir de orjinal almıştım üstelik tüm kitaplarını.Görürsün sen..Bak bundan sonra  Akmar'a gidip korsan almıyor muyum? Oh ne yazsan okuyor değil mi kerizler?Görürsün sen..

8 comments:

  1. Korsana hayır ama örtmenimmmm:))))
    Bu bölümün hastayım..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ben kısıtlı bütçemin bir kısmını her ay orjinal kitaplara yatırıyorum ama debbie hanım benim gösterdiğim özverinin yarısını göstermemiş yazarken.o yüzden bazen korsana ebekkk Özlemcim!

      Delete
  2. Bu ara Duru'nun en çok kurdugu cümle, anneeee ama periler gercek! sen bunu bir düşün bence Nuray:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. bu kitabın hedef kitlesi 30 yaş değil, 2,5 yaşmış desene o vakit Filiz'um:))kadınceğizin de bir ton günahını aldım, hay Allah:)

      Delete
  3. kucuk mucizeket dukkanini okumustum hixli gidiyor ama cok badit ve siradan oyle edebi bir anlatim da yok...bu yuzden serinin diger kitaplarini ikumayi dusunmedim....okutacaksan 6 falan du sanirsam...
    bu arada nuraycim sen benim blogumun izleyicileti aradibda mana ragmen samirsam izleyemiyorsun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. telden yazdigimdan fekaket cikmis.neyse sabahattin sli hic okumadim ama merakvetmeye baskadim..bir tane okuyadim var

      Delete
    2. Haticecim bir yorum daha yazarak ''okutacaksan 6 falan du'' ne demek açıklarsan çok sevinirim:) ikincisi bloglara çok nadir giriyorum,senin bloğunu da aramaktan vallahi yoruldum, şimdi ismine tıklayınca görebiliyorum,bir ara göremiyordum googlea papatya prenses blogspot falan yazıp buluyordum, bir de Özlemin bloğunda tıklıyorum öyle bulabiliyorum.Ana sayfada da çıkmıyor..her neyse burdan okurum artık:)) sabahattin Alinin iki tane kitabını okudum Kuyucaklı Yusufla başlamanı öneririm,bayılacaksın bence:))çok öptüm..

      Delete
    3. ahaha telefona zeynep el koyunca pc ye geçtim...hakkaten ne kadar saçma olmuş..yani demek istedim ki okuyacaksan seriyi debbie hanım 6 ya tamamlamış dicektim..arkadaşların elinde görüyrum..gül limanı oteli,bahçemde yeşeren düşler aklımda kalanlar..ama ben okumayı düşünmüyorum kalsın....

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...