Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Pages

Wednesday, May 30, 2012

Ayın Kitabı

....daa hangi ayın kitabı..Taaa geçen ay okumuştum aslında bu kitabı ama geçen ayki yazımdan sonra okuduğum için Mayıs ayının kitabıyla birlikte yazarım dedim.Ama ne yazık ki bu ay kitap okuyamadım.Aslında bir kitaba başladım daa daha çok başındayım diye hakkında ileri geri konuşmayacağım.'Geçen' Ayın Kitabı da buydu işte:


KIŞ GÜNLÜĞÜ-PAUL AUSTER

Paul Auster adını ilk kez ortaokuldayken Resim Öğretmenimin elinde görmüştüm,'Ay Sarayı' kitabında. Resim öğretmenimiz biraz burnu havada bir kadındı.Güzel Sanatlar mezunu,İstanbullu,kokoşun da fevkinde bir kadın.Biz taşralı öğrencilerini pek sevmezdi..Benim de pek sevdiğim biri değildi anlayacağınız.Ben de hemen önyargımı oluşturdum:'bu kadının sevdiği bir şeyi sevecek değilim  heralde,demek ki büyüyünce Paul Auster okunmayacak!'Bu yaşıma kadar okumadım da (artık kadını ne kadar sevmemişsem:)Gel gör ki kitapçıdaki o kadar kitap içinden, bu kitap beni seç beni seç diye göz kırptı sanki bana..Adı da kapağı da öyle hoşuma gitti ki..Aldım sonunda..Ne iyi etmişim,Paul Auster'a başlamak için en doğru kitapmış bu.Çünkü Kış  Günlüğü'nde çocukluğunu, gençliğini, ailesini, akrabalarını,sevgililerini, sevdiği yemekleri,oturduğu evleri,gittiği okulları,üzüldüğü sevindiği şeyleri, tüm hayatını anlatmış Paul Auster ve ben onu da yaşadığı hayatı da çok sevdim.Kokoş resimciye değil bana benzediğini anladım:))Kitabı da kendisine yazmış sanki.Tüm cümlelerin öznesi,ikinci tekil şahıs.'O gün erken kalktın ve pencereyi açtığında gördün ki bıdı bıdı bıdı...'gibi.Baştan hoş gelmedi ama sonra alıştım bu dile.Hatta öyle alıştım ki bir yazımda bile kullandım.(Çok fena fikir çalarım,bilen bilir:) Kapağındaki kapı numaraları da şu ana kadar oturduğu evlerin kapı numaraları.Çok hoş bir fikir değil mi bu da?Sonra işte kitap bitti.Haftasonu kitapçıya gittiğimde yine gözüme çarptı. 'Keşke okumamış olsaydım,şimdi bunu alırdım dedim kendi kendime..Neyse haftaya karneleri veriyoruz.Kitap okumak için bol bol vaktim olacak artık..Siz de bana kitap önerseniz,misal şuan güzel bir kitap okuyan ama bunu bana söylemeye üşenen,amaaan diyen  okur,bencillik etmesen de sen de adını benle paylaşsan ne güzel olur:))


9 comments:

  1. canım benim en son serenadı okudum çok beğendim hatta bir günde okudum ama sen okumuştun.sana kitap önerecek konumda değil ancak takipçin olabilirim...
    ama bu ayın kitapları iyi fikir veriyor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. estağfurullah haticecim o nasıl laf öyle..Koskoca Serenadı bir günde okumuşsun baksana,ben kaplumbağa hızında ilerliyorum bu ara.teşekkür ederim sözlerine:)

      Delete
  2. paul asuter'ı öyle severim öyle severim ki, her yeni kitabı çıktığında bir koşu alır, tanıdığım birinden mektup gelmiş gibi sevinirim.. seninle ortak birşey daha beğendiğimize çok sevindim:))

    paul auster'ın tüm kitaplarını tavsiye ederim dolasıyla. ben şimdi Haruki murakami'nin 1Q84 kitabını okuyorum. Tabi buna okumak denirse üç beş günde bir 15-20 sayfa şeklinde.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ben de çok sevindim Tubacım:)Ne güzel anlatmışsın Auster sevgini:)Ben de okuyacağım birikmiş Paul Auster külliyatını:)Önerin için de çok teşekkür ederim,Murakami'yi hiç duymamıştım.Bir araştırayım bakayım onu da.

      Delete
  3. Nuray ben de Paul Auster severim ama Ay Sarayı ve Yanılsamalar Kitabını okudum sadece. Sen yazınca aklıma geldi ben de alayım barii:)

    Bu arada tembellik yapıyorum biraz ama şöyle bir link gönderecem kitap önerileri için:P
    http://niffea.blogspot.com/search/label/kitap

    Şu anda da Bir Yumak Mutluluk'u okuyorum. (Küçük MUcizeler Dükkanının devamı, sen de okumuştun sanırım:)

    Sevgiler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aslansın Nili,tembellik olur mu hiç?bisssssürü kitap okumuşsun,hemen incelemeye başladım,sağolasın:)

      Delete
  4. Ben Paul Auster'i yıllar önce ( yaşım ortya çıkmasın:) ) aldığım "yaşasın edebiyat" diye bir dergi vardı, oradan bilgi sahibi olmuştum ama kitaplarını okumak kısmet olmadı:) Kapağı çok hoşmuş,keza konusuda bende alayım hemencik canım.Sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gerçekten tavsiye ediyorum Özlemcim,bence de al:)

      Delete
  5. Paul Auster okumayı ben de seviyorum ama henüz bu kitabını okumadım. Okunacka o kadar çok kitap avrki, bir türlü bitmiyor okuyacaklarım listesi..
    Dünya klasikleri bir yandan, ölmeden önce okunmaıs gereken 1001 kitap bir yandan, günceller bir yandann, off ki of yani vakte :)
    Ben de şunu okudum, kesinlikle tavsiye ediyorum. Sevgiler,

    http://bendengecenkikayeler.blogspot.com/2012/06/gizli-anlarn-yolcusu-ayse-kulin.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...